Pagina's

donderdag 21 mei 2015

Koningin Máxima en Koningin Mathilde openen beeldententoonstelling Vormidable


© Jacobien / koninklijke foto's Niet overnemen zonder haar toestemming!



Koningin Máxima en Koningin Mathilde van België opende gisteren (woensdag 20 mei) op het Lange Voorhout in Den Haag de tentoonstelling ‘Vormidable Hedendaagse Vlaamse Beeldhouwkunst’



Deze tentoonstelling, samengesteld door de Vlaamse curator Stef van Bellingen van het
kunstenplatform voor hedendaagse kunst Vlaanderen, WARP, bestaat uit diverse beeldhouwwerken van 35 Vlaamse kunstenaars. De beeldhouwwerken zijn zowel klassieke ambachtelijke mensfiguren als sculpturen die een zintuigelijke ervaring oproepen. Ook de afmetingen variëren. Er zijn beelden van monumentale grootte, maar ook schaalmodellen en miniaturen.

Vormidable is te zien van 20 mei tot en met 30 augustus 2015 op en rond het Lange Voorhout in Den Haag en van 20 mei tot en met 25 oktober in museum Beelden aan Zee in Scheveningen. Daarnaast is er een aantal gastlocaties, waaronder het Vlaams Cultuurhuis de Brakke Grond in Amsterdam en Raadhuis De Pauw in Wassenaar. De tentoonstelling van museum Beelden aan Zee maakt deel uit van de manifestatie BesteBuren. Met deze manifestatie wordt 20 jaar culturele samenwerking tussen Nederland en Vlaanderen gevierd.




© Jacobien / koninklijke foto's Niet overnemen zonder haar toestemming!

Filmpje RoyalBlog - Fotoserie Robin van Utrecht - Fotoserie PPE - Fotoserie MPE - Royalportraits Europe

1 opmerking: