Pagina's

donderdag 21 mei 2015

Koning en Koningin brengen streekbezoek aan Zeeuws Vlaanderen

Dinsdag 19 mei was het weer tijd een streekbezoek. Dit keer was het Zeeuws Vlaanderen die het koningspaar mocht verwelkomen.

De regio Zeeuws Vlaanderen is een dunbevolkt grensgebied. Steeds meer maken Vlamingen en Zeeuwen gebruik van elkaars voorzieningen. Tijdens het bezoek was dan ook de belangrijkste vraag 'Waar ligt de grens?'. 

In de gemeente Hulst word naar deze vraag gekeken vanuit het thema wonen. Het koningspaar bezocht in deze plaats Woonzorgcentrum De Blauwe Hoeve.

In de gemeente Terneuzen bezochten de Koning en Koningin het Industrieel Museum Zeeland in Sas van Gent (gemeente Terneuzen) waar gesproken werd over werken in de grensregio. 

In de gemeente Sluis stond  het thema recreëren centraal. Koning Willem-Alexander en Koningin Maxima bezochten hier de getijdenduiker 'het Killetje' en strandpaviljoen Het Halve Maentje waar ze uitleg kregen over natuurbeheer in de regio en recreatie voor dieren en mensen.

Tot slot van het bezoek opende Koning Willem-Alexander en Koningin Maxima met het verbinden  van twee zandtunnels de Sluiskiltunnel. Deze tunnel onder het Kanaal van Gent naar Terneuzen moet ervoor gaan zorgen dat het verkeer in de regio beter gaat doorstromen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten