Pagina's

donderdag 21 mei 2015

Koning Willem-Alexander weer even terug op 'zijn' basisschool

Koning Willem-Alexander was vandaag weer even terug op de school waar hij  samen met zijn broers de lagere schooltijd doorgebracht heeft.  Hij verrichtte er vandaag , 21 mei 2015, de officiële opening van de nieuwbouw.
Koning Willem-Alexander op de Nieuwe Baarse School in 1974. Bron:RVD / ZKH Prins Claus

De Nieuwe Baarnsche school (NBS) is een basisschool voor algemeen bijzonder onderwijs met op dit moment  z'n 500 leerlingen. De NBS onderscheidt zich van andere scholen voor bijzonder onderwijs, omdat er geen les wordt gegeven op basis van een bepaalde godsdienstig-dogmatische grondslag. De school neemt de gelijkwaardigheid van alle levensbeschouwelijke en maatschappelijke stromingen als uitgangspunt. De leerling kan zelf een levensbeschouwing opbouwen en van daaruit een eigen inbreng hebben met respect en begrip voor de levens- en maatschappijbeschouwing van anderen.
De zonen van Prinses Beatrix zijn niet de enige leden van de koninklijke familie die op  de Nieuwe Baarnsche School hebben gezeten. Ook de Prinses Margriet en Christina brachten  (een deel van) hun lagere school tijd door.

1 opmerking:

  1. Die oude basisschoolfoto's van hem zijn zo leuk. Jammer dat we van de prinsessen van nu zo weinig zien..

    BeantwoordenVerwijderen