Pagina's

woensdag 18 maart 2015

Prinsessen Beatrix en Mabel bij uitreiking eerste Prins Friso Ingenieursprijs

De Prinsessen Beatrix en Mabel waren vanmiddag (woensdag 18 maart)  op de Universiteit Twente in Enschede aanwezig de uitreiking bij van de eerste Prins Friso Ingenieursprijs aan de Ingenieur van het Jaar: Ir. Allard van Hoeken MBA (45), Head of New Energy bij Bluewater Energy Services.



© Prinsessenlevens (Gerrianne) Niet overnemen zonder haar toestemming!  Bekijk de hele fotoserie HIER



De prijs van het Koninklijk Instituut Van Ingenieurs (KIVI) is voor ingenieurs die zich onderscheiden in innoverend vermogen, ondernemerschap, persoonlijkheid en maatschappelijke impact. Met de jaarlijkse prijs wil de meerwaarde van ingenieurs voor de maatschappij zichtbaar maken en hen hiermee een podium bieden.

De prijs draagt sinds deze uitreiking de naam Prins Friso Ingenieursprijs, omdat Prins Friso ingenieur werktuigbouwkunde en lucht- en ruimtevaarttechniek was en zo als de organisatie verder zegt 'Prins Friso zich nadrukkelijk bewoog op het snijvlak van ingenieurswetenschappen en maatschappij. Zijn inspirerende nalatenschap aan de ingenieurswereld maakt het bijzonder passend om de Ingenieur van het Jaar vanaf 2015 te eren met de Prins Friso Ingenieursprijs. Tevens was Prins Friso een zeer gewaardeerd lid van KIVI.'


Prinses Mabel reageerde kort na de uitreiking op Twitter
"Geroerd door uitreiking van de eerste Prins Friso Ingenieursprijs. Gefeliciteerd Allard van Hoeken!"

1 opmerking: