Pagina's

woensdag 25 maart 2015

Ontvangsten koning Willem-Alexander 23 , 24 en 25 maart

Wekelijkse gesprek met de minister-president
Paleis Noordeinde, 23 maart 2015: wekelijks gesprek Koning en minister-president © Rotapool / Martijn Beekman.
De Koning en de minister-president  hebben - uitzonderingen daargelaten - wekelijks een gesprek met elkaar. Meestal op Paleis Noordeinde, een enkele keer telefonisch. Op deze manier houdt de minister-president de Koning op de hoogte van het actuele kabinetsbeleid.  Hoewel de inhoud van de gesprekken vertrouwelijk is en we er meestal ook niks van zien werd afgelopen maandag wel een fotograaf toegelaten om een fotoserie te maken.


Afscheidsaudientie ambassadeurs Maleisië en Colombia
Dinsdag ontving Koning Willem-Alexander op  De Eikenhorstde ambassadeur van Maleisië, H.E. mevrouw Fauziah Binti Mohd Taib, en de ambassadeur van de Republiek Colombia, Z.E. Eduardo Pizarro Leongómez voor afscheidsaudiëntie.

Overhandiging geloofsbrieven ambassadeurs Thailand en Honduras
Vanochtend (woensdag 25 maart) heeft Koning Willem-Alexander op Paleis Noordeinde in Den 
Haag de ambassadeur van het Koninkrijk Thailand, Z.E. Ittiporn Boonpracong, en de ambassadeur van de Republiek Honduras, Z.E. Roberto Florres-Bermúdez ontvangen voor het overhandigen van hun geloofsbrieven.  Dit gebeurde met de nodige ceremonie   Zo werden de ambassadeurs in een koets opgehaald en stond er een erewacht bij het paleis opgesteld. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten