Pagina's

woensdag 25 maart 2015

Christelijk Gymnasium Sorghvliet mag Prinses Amalia verwelkomen

Geschreven door Yvette

Leerlingen en leraren van het Christelijk Gymnasium Sorghvliet in Den Haag kunnen kijken naar de komst van prinses Amalia na de zomervakantie. Amalia nam eerder dit jaar ook een kijkje op Gymnasium Haganum, maar vrijdag werd duidelijk dat haar voorkeur uit gaat naar Sorghvliet. Nu de kogel door de kerk is, komt er een einde aan de stroom van geruchten.

Sorghvliet is trots dat ze de prinses als leerling mag ontvangen. Veel scholieren zien Prinses Amalia graag verschijnen. Wie kan nu zeggen dat je bij de toekomstige koningin op school hebt gezeten? De komst van de koninklijke leerling vraagt echter wel om extra maatregelen. De beveiliging zal waarschijnlijk worden aangescherpt. Ook zullen de leerlingen moeten opletten wat ze op sociale media plaatsen. Voor een twitterverbod hoeven de scholieren niet te vrezen.
De knoop werd al eerder doorgehakt, maar prinses Amalia vroeg haar ouders om hun lippen stijf op elkaar te houden zolang de inschrijvingsperiode duurde. Zij wilde niet dat iemand voor Sorghvliet kiest omdat dit haar school wordt. Dat vertelde koning Willem-Alexander tijdens het staatsbezoek aan Denemarken. Hij wenst zijn oudste dochter een onbezorgde schooltijd. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten