Pagina's

maandag 16 maart 2015

Glazen Koets weer als nieuw

Koning Willem-Alexander heeft vandaag (maandag 16 maart) in het Louwman Museum in Den Haag de gerestaureerde Glazen Koets onthult. Met de onthulling opent de Koning een tentoonstelling over de restauratie van de koets.


De Glazen Koets werd in 1821 door Koning Willem I besteld bij de Brusselse rijtuigbouwer Pierre Simons, die het rijtuig in 1826 afleverde. Het is daarmee het oudste rijtuig van het Koninklijk Staldepartement. De koets was voordat Koningin Wilhelmina de Gouden Koets kreeg de koets die gebruikt werd bij de opening van het parlementaire jaar, Prinsjesdag. Na de in gebruik name van de Gouden Koets wordt de Glazen Koets alleen bij speciale gelegenheden gebruikt. Zo was de koets onder meer te zien bij het huwelijk van Prinses Juliana en Prins Bernhard en het huwelijk van Prinses Beatrix en Prins Claus

De Glazen Koets, die vaak verward word met de Gala Glas Berline,   is aan de buitenkant donkerblauw met een brede vergulde lijst van laurier- en eikenbladeren. De naam komt van het glas dat de kwetsbare ornamentenrand die onder de vensters op de buitenkant van de koets is aangebracht, beschermt. Het interieur is bekleed met purper en beige fluweel en voorzien van geborduurde passementen, de zitkussens zijn gevuld met een vulling van paardenhaar. De hemel is gemaakt van geborduurde beige en hemelsblauwe zijde.

Na een restauratie van ruim vijf jaar kan iedereen vanaf vandaag tot 21 juni in het Louwman Museum de De Glazen Koets bewonderen. De oudste koets uit het koninklijke stallen complex wordt tentoongesteld in het kader van de viering van 200 jaar Koninkrijk. Vandaag is het is precies 200 jaar geleden dat Willem I het koningschap aanvaardde.

Fotoserie ANP - Royals by Robin /Marco de Swart - 

2 opmerkingen:

  1. Godzijdank, ik geloofde in DR osagiede na het lezen van zoveel getuigenissen van zijn werk en besloot contact met hem op te nemen. Ik ben Giovanni Roel. Ik schrijf mijn eigen getuigenis dat ik nooit voor mogelijk had gehouden. Voordat ik DR Osagiede ontmoette, voelde ik dat het een bijgelovig geloof was en dat de spreuken niet wetenschappelijk bewezen waren, maar die spreuk zorgde ervoor dat ik iets anders geloofde. HIJ IS EEN GOEDE MAN. Ik vond mijn ex-vrouw met de hulp van deze man na 4 jaar pogingen, maar het was niet mogelijk om iets te laten zien. Als je een getuigenis van DR Osagiede leest, is dat waar. Mijn vrouw Sharon had me meer dan 4 jaar achtergelaten en ik zou haar graag terug willen hebben en haar willen vragen om terug te komen, maar ze was doof voor mij en maakte me in het openbaar absurd. Dr. osagiede werd naar mij verwezen door een van mijn vrienden die hij ook op mijn werkplek had geholpen en ik vertelde hem dat hij bijgelovig was en dat hij gek was om in zulke fetisjistische dingen te geloven. Maar na zoveel gedachten hierover, ging ik om het online te krijgen en besloot om hem per e-mail te contacteren. Hij gaf me snel zijn mobiele telefoonnummer en we hebben ook lang gepraat. Hij is de beste. Voordat hij de baan spelde, had ik al een verzekering. Binnen 3 dagen, mijn ex-vrouw kwam na 4 jaar van spot om een ​​nutteloze man te zijn, kwam om me te zien en vroeg me deze keer. Ik wist niet wat deze man deed, maar hij kan het heel goed voor me doen. Ik dank hem en mijn vriend voor het feit dat hij hem elke dag van mijn leven kent. Ik denk dat hij iedereen zal helpen die om hulp vraagt. Je neemt contact met hem op via doctorosagiede75@gmail.com of whatsapp +2349014523836 veel succes
    en hij is ook in staat om ...
    1) liefdesgames
    2) verloren liefdespreuken
    3) echtscheiding
    4) echtgenoten van echtgenoten
    5) betoverde map
    6) oplossende spreuken
    7) simuleer een kleine, liefhebbende vriend
    8.) je wordt gepromoveerd in de spelling van je kantoor / loterij
    9) zal je liefde bevredigen
    10) je wilt rijk worden
    doctorosagiede75@gmail.com of
    whatsapp +2349014523836

    BeantwoordenVerwijderen