Pagina's

maandag 5 januari 2015

5 jaar The Dutch Royal Family ...... Huwelijken

Zo als gezegd zal er ter gelegenheid van het vijf jarig bestaan van deze site teruggeblikt gaan worden. Sinds mijn site online is gegaan op 2 januari 2010  is er van alles gebeurt binnen de Nederlandse koninklijke familie. In de speciale serie '5 jaar The Dutch Royal Family...' ga ik steeds aan de hand van een onderwerp tergblikken op de afgelopen vijf jaar .  In dit eerste deel van speciale serie rond het vijf jarig bestaan ga ik terugblikken op de huwelijk van leden van de Nederlandse koninklijke familie. 

Prins Carlos en Prinses Annemarie 
Het eerste huwelijk wat plaats vond in de periode dat mijn site online is, is het huwelijk van Prins Carlos en Prinses Annemarie. Het Burgerlijk huwelijk vond plaats op 12 juni 2010 in Wijk bij Duurstede. Bekijk HIER een foto daarvan

Het kerkelijk huwelijk stond geplant voor 28 augustus 2010 , maar werd door het overlijden van Prins Carlos Hugo uitgesteld tot 20 november van dat zelfde jaar. De plechtigheid vond plaats Ter Kameren Abdij in Brussel.
Een verslag van deze dag die ik op deze site plaatste vind je HIER




Prinses Carolina en Albert
Het tweede bruidspaar wat trouwde binnen de periode was: Prinses Carolina en Albert.
Hun burgerlijk huwelijk was net als bij Prins Carlos en Annemarie in intieme kring in Wijk bij Duurstede. Het vond plaats op 22 april 2012.  Twee officiële foto's van het  burgerlijk huwelijk vind je HIER
Het kerk huwelijk  wat plaats vond op 16 juni 2012 was (ondanks de zorgen in de familie) wel een familiefeest. Locatie was dit keer Basilica di San Miniato al Monte in Florance. Meer over de plechtigheid vind je in dit bericht wat op de dag van het huwelijk op deze website geplaatst is.











Prins Jaime en Prinses Viktoria
Tot slot was er in 2013 nog een huwelijk binnen de koninklijke familie. Op 3 oktober 2013  trouwden Prins Jaime voor de wet in wijk bij Duurstede en 5 oktober in  de Onze Lieve Vrouwe ten Hemelopnemingkerk  van Apeldoorn voor de kerk met Viktoria. Die met haar huwelijk de titel Prinses de bourbon de Parma mag dragen. Het bericht over deze trouwerij wat ik op deze site plaatste vind je HIER








Ik hoor graag suggesties voor het vervolg van deze serie. Ik hoor bijvoorbeeld graag welk onderwerp er vervolgens jullie niet mag ontbreken in deze serie.  En in het laatste deel wil ik terugblikken op hoogte , maar ook dieptepunten van de afgelopen vijf jaar die niet in de andere delen zijn onder gebracht.. Welk moment mag / welke momenten van de afgelopen vijf jaar mogen   van jullie niet ontbreken in een terugblik?  Tips en ideeën zijn sowieso altijd welkom!

4 opmerkingen:

  1. Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Bedankt voor je hele lijst met ideeën! Daar moet ik zeker wat mee kunnen!

      Verwijderen
    2. Ik plaats de reactie opnieuw omdat de oorspronkelijke reactie wel erg veel spaties heeft en daardoor onnodig lang is. De reactie van Anja. Nogmaals dank voor je ideeën!

      Het 5e kind \van een gezin bespreken bv.Brabantina, de 5e dochter van Willem van Oranje en Louise de Coligny, Maria, 5e kind van Frederik Hendrik,Sofia, 5e kind van Hendrik Casimir II en Henriette Amalia van Anhalt Dessau, Willem V, 5e kind van Stadhouder Willem IV en Anna van Hannover, Willem George Frederik, 5e kind van stadhouder Willem V, Marianne, 5e kind van Koning Willem I, Sophie, 5e kind van Koning Willem II Ga eens na of er een 5e kind is in een gezin, zo uit mijn hoofd te weten had Willem van Oran je met zijn 3e vrouw Louis de Coligny 6 dochters, dus de 5e dochter kun je eens uitdiepen. En zo zullen er in de geschiedenis nog wel meer zijn. Marianne, de dochter van Koning Willem I was ook het 5e kind.
      Probeer eens na te gaan door de eeuwen heen of je iets speciaals kunt vinden bij elke 5e van de maand bv. 5 augustus 1939 werd prinses Irene geboren, 5 december 2014 werden er nieuwe foto's uitgegeven van de 3 prinsesjes, 5 juli 1988: dineren in de eetzaal van paleis het Loo samen met o.a Koningin Elisabeth van Engeland en Koningin Beatrix,t.g.v. de glorieuze Willem III en Mary stuart herdenkingen, 5 oktober 1992 Koningin Beatrix bezoekt de Amsterdamse Bijlmer, een dag na de ramp en zo van iedere maand een bepaalde gebeurtenis op zoeken.
      Nog een idee hoe vierde de troonopvolgers hun 5e verjaardag en dan te denken aan Wilhelmina, Juliana, Beatrix, Willem Alexander en Amalia.
      Bespreek eens 5 bastaardkinderen door de eeuwen heen en die zijn er genoeg geweest.
      Ik zal nog wel eens meer nadenken over bepaalde onderwerpen voor je 5 jarig bestaan

      Verwijderen
  2. Leuke log over de bruiloften, de trouwjurk van prinses Carolina vind ik het mooist!

    BeantwoordenVerwijderen