Pagina's

woensdag 27 februari 2013

Programma konginnedag Amsterdam















Vandaag maakte Burgemeester van de Laan van Amsterdam in een persconferntie het programma bekend voor 30 april in Amsterdam. Een samenvatting

Om half 7 stapt het koningspaar op een boot bij het filminstituut Eye aan de noordoever. Ze varen dan naar de overkant bij het Muziekgebouw aan het IJ. Onderweg zijn er optredens van artiesten en kan het publiek het paar toezwaaien.
Op de kade langs het IJ kan gekeken worden naar de boottocht. Langs de kade zullen verschillende artiesten optreden. Achter het Centraal Station wordt het zicht geblokkeerd om te voorkomen dat daar een opstopping ontstaat.
De rond vaart zal na 2 uur (om 20.30) afgesloten worden met saluutschoten.

Naast de rondvaart zijn er ook nog gewoon festiviteiten.

Het Museumplein wordt ingericht als Oranjeplein. Bezoekers kunnen op grote schermen alle officiële momenten volgen, omdat op de Dam niet genoeg ruimte is voor alle belangstellenden. 's Avonds is er een groot feest op het plein.
Buiten Amsterdam wordt een groot dansfeest georganiseerd, Sensation Orange. Waar dat zal zijn is nog niet bekend.
De meeste koninginnedagfestiviteiten gaan in Amsterdam gewoon door, zoals de vrijmarkten. Alleen op plekken waarop plechtigheden rond de troonswisseling staan gepland, worden evenementen geschrapt. Zo gaat de kermis op de Dam niet door.
Dit jaar heeft Amsterdam voor het eerst een Koningsnacht. Op paar plekken in de stad zullen de evenementen die avond langer doorgaan.

Het volledige programma van 30 April

1 opmerking: