Pagina's

woensdag 28 april 2010

Nieuwsoverzicht 25 April t/m 28 April

Prins Filip viert zijn vijftigste verjaardag.
15 April werd de belgische prins Filip 50 jaar en dat werd afgelopen weekend gevierd voor vrienden familie en koninklijke vrienden. Ook prins Willem Alexander , Prinses Maxima , Prinses Laurentien en prins Constantijn waren uitgenodigd en lieten dit feest niet aan zich voorbij gaan. De gasten logeerden in het Plaza Hotel in Brussel. Zaterdag brachten ze een bezoek aan ‘het Magritte museum.' Prinses Maxima ging niet mee naar het museum maar ging nog even winkelen in Brussel. Het feest was niet van te voren aangekonndigd en er waren dus {vrijwel} geen fotografen en andere mensen van de pers aanwezig , waardoor ik dus geen beelden heb. Na het bezoek aan het museum was er 's avonds op het Kasteel en in de Serres een galafestijn. Er stond wel cameraploeg bij de ingang , maar helaas heb ik alleen maar screenschots gezien de filmpjes zelf nog niet. Zondag was er nog een brunch in het hotel, waarna alle gasten vervolgens weer terugkeerden naar huis. Helaas dus weinig foto's/filmpjes het enige wat ik heb kunnen vinden is dit logje op fanvanmaxima.nl  & een een filmpje.
  Maximaenwillemalexanderbij50steverjNaamloos
Sreenshots uit het filmpje.

Maxima neemt rapport van de commissie Monitoring in ontvangst
Dinsdagochtend 27 April was prinses Maxima in Den Haag. Hier nam ze 's ochtens het rapport van Commissie Monitoring Talent naar de Top in ontvangst. In de Oude Zaal van de Tweede Kamer gaf voorzitter van de Commissie, A. Veenman een toelichting op de resultaten van de monitoring over vrouwen in topposities. De bijeenkomst stond in het teken van de voortgang die de ondertekenaars  , van het in Mei 2008 opgestelde Charter Talent naar de Top, hebben geboekt, goede voorbeelden uit de praktijk en nieuwe inzichten in een succesvol diversiteitsbeleid binnen organisaties. Genodigden waren vertegenwoordigers van de ruim 100 organisaties, ondertekenaars van de Charter Talent naar de Top.Maxima
Bron: ANP PHOTO PERSSUPPORT Foto en bijschrift vallen buiten de redactionele verantwoordelijkheid van de Algemene Nieuwsdienst van het ANP. Foto is vrij van rechten en mag alleen redactioneel gebruikt worden in de context van het geleverde bijschrift.
Beeldnummer 12509885 Referentie (1) 45184-086e426d-5202-11df-b1e0-3db6a470fced

Klik HIER & HIER voor meer foto's
Ontvangst handreikingen Financiële Educatie in Madurodam
Prinses Máxima nam dinsdagmiddag 27 april in Madurodam tijdens de platformbijeenkomst ‘Jongeren en Geld’, de handreikingen voor financiële educatie in ontvangst. De handreikingen bieden docenten aanbevelingen en een overzicht van lesmiddelen en lesvormen om het onderwerp ‘leren omgaan met geld’ op een aansprekende manier met jongeren te behandelen. Foto’s:
Klik <hier</hierHIER & HIER voor foto's.
Koningin Beatrix bij viering 50 Jarig bestaan van het Anne Frank huis
Vandaag was koningin Beatrix in Amsterdam aanwezig bij de viering van het vijftig jarig bestaan van het Anne Frank huis. Voordat dat ze de viering in de Westerkerk bijwoonden , opende de Koningin de nieuwe dagboekzaal in het Anne Frank Huis. In deze zaal zijn voor het eerst alle dagboekpapieren van Anne Frank te bekijken. De koningin bekijk de dagboeken , De viering in de Westerkerk , De koningin komt kerk binnen, Nog meer foto's bekijken klik dan HIER voor nog meer foto's. Als er nog meer foto's komen zal er een link geplaats worden.
Prins Willem-Alexander en prinses Máxima aanwezig bij de start van de viering van het 50-jarig bestaan van Stichting Duivenvoorde.
Prins Willem Alexander en Prinses Máxima zijn vandaag {woensdag 28 april} aanwezig bij de start van de viering van het 50-jarig bestaan van Stichting Duivenvoorde. De Prins en Prinses nemen een jubileumboek in ontvangst en openen de tentoonstelling 'Tijdloos Trendy' in Kasteel Duivenvoorde in Voorschoten. De prins en prinses komen op de fiets aan! Klik HIER & HIER voor foto's. Hopelijk komen er nog meer foto's. Als ik meer foto's tegen kom zal ik hier een linkje plaatsen.
Videowedstrijd op Youtubekanaal RVD
De RVD houdt op haar youtubekanaal een videowedstrijd. Je kunt vanaf 30 april 12.00 uur videoreacties achterlaten met als onderwerp ‘Hoe beleef jij Koninginnedag 2010?’. De winnaar zal uitgenodigd worden om naar Paleis Noordeinde te komen. Helaas zal je daar niet ontvangen worden door een lid van de koninklijke familie. Voor meer informatie klik HIER
Nieuwe foto's koningin Beatrix
De RVD heeft na aanleiding van het 30 jarig regeringsjubileum van Koningin Beatrix nieuwe foto's vrijgegeven , de foto's zijn te vinden op http://koninklijkhuis.nl bij portretfoto's. En dit zijn ze
Koninginbeatrix1
Koninginbeatrix3
Koninginbeatrix2
De van Vollenhovens niet compleet op koninginnedag?
De kans bestaat dat niet alle zonen van prinses Magriet en Mr. Prof. Pieter van Vollenhoven op vrijdag bij Koninginnedag in Zeeland aanwezig zijn. Dit omdat die middag in het Beierse Kleinheubach Carl Friedrich Erfprins zu Lxf6wenstein-Wertheim-Rosenberg begraven word. Deze prins , die afgelopen zaterdag verongelukte tijdens een racewedstrijd , is de oudste zoon van de peetvader van prins Maurits en Prins Maurits en prinses Marilène waren ook samen met Pieter van Vollenhoven in 1998 aanwezig op de bruiloft van Carl Friedrich, de peetoom van Maurits, was op zijn beurt met zijn vrouw Anastasia, onder meer te gast op de bruiloften van de prinsen Maurits en Floris. Het zou dus niet als een verassing komen als er toch iemand van de van Vollenhoven daar geen gaat. De RVD wil dit bericht niet bevestigen en we zullen dus geduld moeten hebben tot koninginnedag. Met dank aan: GPD
UPD. Er is nu bevestigd dat Prinses Marilene en Prins Maurits niet aanwezig zullen zijn en inderdaad bij de uitvaartsmis en de bijzetting aanwezig zullen zijn. Mr. Prof. Pieter van Vollenhoven en Prinses Margriet zullen na de koninginnedagviering nog afreizen naar naar Kleinheubach om daar de bijzetting bij te wonen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten