Pagina's

donderdag 5 mei 2011

4 en 5 mei: Herdenken en vieren

Op 4 Mei de slachtoffers van de tweede wereldoorlog en de daarna gevolgde vredesmissies herdacht en op 5 Mei onze bevrijding gevierd. Ook leden van de koninklijke familie waren aanwezig bij de herdenkingen en de koningin ook bij het concert op de Amstel. Vorig jaar heb ik daar een overzicht van geplaatst die je HIER terug kunt vinden.

Ook dit jaar waren de leden van de koninklijke familie aanwezig bij 4-mei herdenkingen. Een minder uitgebreide log dan vorig jaar, maar toch een overzicht van de activiteiten die de leden van koninklijke familie hebben bijgewoond

Koningin Beatrix , Prins Willem Alexander, Prinses Máxima  waren zoals voorgaande jaren op 4 mei aanwezig bij de herdenkingsbijeenkomst in De Nieuwe Kerk in Amsterdam . Na afloop van die bijeenkomst legde de koningin en de prins een krans bij het Nationaal Monument op de Dam. PPE Fotoserie.

Prof. mr. Pieter van Vollenhoven en Prinses Margriet waren bij de herdenking in Rhenen.

PPE fotoserie , Fotoserie Royal-naturepress

Foto's zijn gemaakt door Jannemieke , http://royalpost.punt.nl/, en mogen niet zonder toestemming worden over genomen.

Vandaag was Prof.Mr. Pieter van Vollenhoven , net als vorig jaar, in de Johannes de Doperkerk in Wageningen aanwezig bij een bijeenkomst ter gelegenheid van de capitulatie van de Duitse en Japanse bezettingsmacht in Nederland en het voormalig Nederlands-Indië in 1945. (hier heb ik nog geen foto's van gevonden)

Vanavond is de koningin weer aanwezig zijn bij het 5 mei-concert ter gelegenheid van de Afsluiting Nationale Viering van de Bevrijding. PPE Fotoserie , ANP Fotoserie


6 opmerkingen:

  1. mooi dat ze aanwezig waren, ik vond dat maxima geen mooie hoed op heeft!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Levert altijd weer mooie foto's op en goed dat de familie zich altijd laat zien in deze dagen..

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Heel mooi dat ze er dit jaar weer bij waren. Ik vond de hoed van Maxima ook niet mooi.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. De Koningin zag er op 5 mei super uit!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. leuke foto's zeg, ze geven een goed beeld!

    BeantwoordenVerwijderen