Pagina's

woensdag 12 mei 2010

Prof.Mr.Pieter van Vollenhoven en Prinses Margiet in Canada

Van maandag 10 Mei 2010 tot zondag 16 Mei 2010 brengen Prinses Margiet en Prof.Mr. Pieter van Vollenhoven een offcieel bezoek aan Canada. De aanleiding voor het bezoek is de 65e herdenking van het einde van de Tweede Wereldoorlog en de Canadese bijdrage aan de bevrijding van Nederland. Dat juist prinses Margriet dit bezoek brengt is niet zomaar ; de prinses is namelijk in 1943 tijdens de tweede werledoorlog in Ottawa, Canada, geboren. In dit logje een overzicht van dit bezoek.

Maandag 10 Mei
Pieter en Margriet komen in Ottawa , Canada , aan. Het officiële bezoek begon pas Dinsdag , en dat was maar goed ook want de IJslandse vulkaan zorgde ervoor dat Prof. Mr. Pieter van Vollenhoven en Prinses Margriet later in Canada aankwamen dan gepland.

Dinsdag 11 Mei
Vandaag begint het officiële bezoek echt. De Prinses en Prof.Mr. Pieter van Vollenhoven begonnen met een bezoek aan het Royal Canadian Legion , een groep veteranen. Hier was een korte ceremonie. Na de ceremonie werd er als herinnering een boom geplant en een bij behorende steen onthuld , na afloop was er ook nog tijd voor gesprekken. Na dit bezoek ging het paar weer door en werden ze op het ministerie van Buitenlandse zaken verwelkomd. En dat was niet een gewoon bezoekje , het Nationaal Archief en de Nationale Biblotheek hadden namelijk hun archieven doorzocht naar beelden van 65 jaar betrekkingen Canada/Nederland en dat in het ministerie tentoongesteld.

Woensdag 12 Mei
Het nieuws van het vliegtuigongeluk komt Woensdagochtend ook in Canada al aan, maar omdat er geen echte feestelijkheden op het programma staan word besloten om het programma niet aan te passen. Wel word er een minuut stilte gehouden voor de slachtoffers en de Nederlandse vlag hangt halfstok. Vandaag werden Prinses Margriet en Prof.Mr. Pieter van Vollenhoven door de Canadese gouverneur-generaal Michaëlle Jean in de tuin van haar residentie Rideau Hall kort toegesproken. Naast het ontvangst van de gouverneur generaal brachten Prinses Margriet en Prof.Mr. Pieter van Vollenhoven ook een bezoek aan het Percey Rideau Veteran’s Health Centre. Ook hier word er weer volop de tijd genomen voor veteranen


Donderdag 13 Mei
Vandaag begint het paar met een kranslegging op de militaire erebegraafplaats Beechwood, daarna brengen ze een bezoek aan de Rockcliffe Park school, waar de prinsessen Beatrix en Irene in de jaren van ballingschap in Ottawa naar school gingen. 's middags vertrekken de prinses en Prof.mr. Pieter van Vollenhoven naar Calgary waar 's avonds nog een ontvangst met Burgemeester Dave Bronconnier op het programma staat. Tijdens dit ontvangst kregen ze twee handgemaakte witte cowboy hoeden van de firma Smithbilt. De Prinses en Prof.Mr. pieter van Vollenhoven zetten de hoeden niet op uit respect voor de slachtoffers van de vliegramp.


Vrijdag 14 Mei
Vandaag bezochten Prinses Margriet en Pieter van Vollenhoven o.a het Central Memorial Park in Calgary. Hier was weer een herdenking van 65 jaar bevrijding en werd door Prof. Pieter en Prinses Margriet een krans gelegd. Ook brachten ze een bezoek aan Luitenant Gouverneur Donald S. Ethell en 's avonds was het paar aanwezig bij een receptie van de Nederlandse Gemeenschap


Zaterdag 15 Mei
Zaterdag stonden er ook weer meerdere activiteiten op het programma voor Prinses Margriet en Prof.Mr. Pieter van Vollenhoven. Het paar begon de dag in Calgary met een bijeenkomst in het Fairmont Palliser Hotel met Nederlandse ondernemers in Canada. ’s Avonds werd er een uitgebreid bezoek gebracht aan ‘Spruce Meadows’. Hier bezochten prinses Margriet en Prof.Mr. Pieter van Vollenhoven een fototentoonstelling over het Rode Kruis. Naast het bekijken van de tentoonstelling kon het paar ook kijken naar presentaties en genieten van een buffet.

Zondag 16 Mei
Op de laatste dag van het offciele bezoek brachten prinses Margriet en prof.mr. Pieter een bezoek aan het ‘Prince’s Island Park’. Nadat ze in dit natuurpark een flinke wandeling hadden gemaakt. Sloot ook gemeenteraadslid meneer Brian Pincott zich aan bij het gezelschap. Door een stukje te fietsen en een ANWB-Paddestoel te onthullen gaven Prinses Margriet en Prof.Mr. Pieter samen met Brian Pincott het startsein voor de campagne ‘Go Green Go Dutch Go Bike’. Het Nederlandse gezelschap viel op omdat ze zonder helm fietsen terwijl het in Canada wel gebruikelijk is om een helm op te zetten.

Ik had foto's van picapp geplaatst maar helaas zijn die van het web gehaald.. Ik ga zoeken naar andere foto's 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten