Pagina's

donderdag 28 januari 2010

SPECIAL: Carlos (Jr.) de Bourbon de Parme


Prinses Irene met prins Carlos tijdens het defile bij Paleis Soestdijk op Koning…
CC by sa logo Anefo Nationaal Archief

Carlos Xavier Bernardo Sixto Marie werd op 27 Januari 1970 in Nijmwegen geboren als het eerste kind van Prinses Irene en Hertog Carlos Hugo de Bourdon de Parma. Hij kreeg de titels prins de Bourbon Parme , Prins van Piacenza, hertog van Madrid.
Carlos officiële aanspreek titel is Zijne Koninklijke Hoogheid Prins Carlos de Bourbon de Parma, maar hij wordt meestal gewoon Prins Carlos genoemd. Carlos kreeg in 1972 een broertje en een zusje namelijk Prinses Margarita en prins Jaime. In 1974 komt daar nog een zusje bij , Maria Carolina.
Carlos Xavier Bernardo op zijn kinderfietskoninklijk huis, prinsessen, prinsen, kinderen, groepsportretten, Carlos Hugo, p…
CC by sa logoANEFO / Nationaal Archief

Foto Koninklijke Familie uit 1970 op Paleis Soestdijk Vooraan (van Links naar rechts): prinses Christina, prinses Beatrix met prins Constantijn, Prins Willem-Alexander, Koningin Juliana, prinses Armgard, , prinses Margriet met prins Bernhard jr. prinses Irene met prins Carlos. Achteraan: prins Bernhard, prins Claus met prins Friso, mr. Pieter van Vollenhoven met prins Maurits, prins Carel Hugo
Bron: RVD

Prins Carlos woon tijdens zijn jeugd in Nederland, Spanje, Frankrijk, Engeland en de Verenigde Staten. Als hij 11 jaar is besluiten zijn ouders te gaan scheiden. Hierdoor woont hij ook een paar jaar in Paleis Soestdijk bij zijn opa en oma.


Studie en Werk.
Prins Carlos studeerde politieke wetenschappen en filosofie aan de Wesleyan University in Connecticut en geschiedenis aan de Cambridge University. Hij behaalt een graad in politieke wetenschap en filosofie in Connecticut. Na zijn studie begon hij met werken bij de ABN AMRO in Amsterdam waar hij zich vooral bezighield met de voorbereidingen van de invoering van de euro. De prins heeft een tijd in Brussel gewerkt als public affairs consultant bij EPPA (European Public Policy Advisors). Sinds 2007 houdt hij zich bezig met projecten op het gebied van duurzaamheid en het bedrijfsleven.Hij is op dit moment onder andere directeur van de Stichting voor Innovatie en Duurzaamheid.

Carlos als lid van de koninklijke familie
Prins Carlos laat zich ook zien als lid van koninklijke familie. Zo was hij in 2003 samen met zijn tante , koningin Beatrix, en prinses Maxima bij de installatie van de Prins Claus Leerstoel. Ook is hij regelmatig aanwezig bij belangrijke familiegebeurtenissen. Zo was hij in 2001 bij het huwelijk van zijn neef prins Constantijn der Nederlanden een van de leden van het bruidspersoneel. En natuurlijk ontbrak hij ook niet bij het overlijden van zijn Oma en Opa (prinses Juliana & prins Bernard) in 2004. De laatste keer dat we Carlos zagen was bij de doop van Pieter jr. van Vollenhoven in september 2009. Hier was ook zijn verloofde Annemarie bij.


Carlos en de liefde
In oktober 2009 maakte Carlos zijn verloving met Annemarie Gualthérie bekend. Zij hopen rond augustus van dit jaar te gaan trouwen. Prins Carlos had al eerder een vriendin namelijk Brigitte Klynstra. Met haar kreeg hij in 1997 een zoon die de naam Carlos (jr) kreeg. Brigitte en Carlos zijn nooit getrouwd , en ook heeft Carlos gezegd dat hij zich niet zou bemoeien met de opvoeding van deze zoon.
Een artikel over het verloofde paar

(Foto's waren helaas niet meer zichtbaar en heb dus nieuwe foto's moeten zoeken)



9 opmerkingen:

  1. leuke log, ik ben benieuwd naar zijn huwelijk!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Leuke log! Erg leuk ook dat hij met Annemarie verloofd is!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Mooie log met onbekende foto's! Super dat hij gaat trouwen, het lijkt me een lieve vrouw!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. wat heb je er een leuke log van gemaakt.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Wat een fantastische log, met leuke bewerkte foto's (vooral dat lettertype doet het hem!) Als klein jochie vind ik hem onwijs schattig. Ben benieuwd naar de bruiloft.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Wat een prachtige foto's!! En leuke log!!

    BeantwoordenVerwijderen