Pagina's

zaterdag 21 november 2015

Koningin Maxima in Bangladesh voor VN

Maandag 16 november tot woensdag 18 november was Koningin Maxima in Bangladesh voor haar werk als speciaal pleitbezorger van de secretaris-generaal van de Verenigde Naties voor inclusieve financiering voor ontwikkeling. 

Dag 1: maandag 16 november
In Dhaka sprak Koningin Máxima maandag onder meer met donororganisaties over hun rol in inclusieve financiering en de samenwerking met partners als de Wereld Bank Groep, het Internationaal Monetair Fonds en lokale VN-organisaties. Daarnaast zijn er gesprekken met vertegenwoordigers van microfinancieringsorganisaties over het uitbreiden van financiële diensten. Ook wordt met regelgevende instanties gesproken over de mogelijkheden voor uitbreiding van mobiel bankieren.
Koning Maxima moest zich tijdens een van de ontmoetingen excuseren. Ze was wat later omdat zij, net als mensen op veel andere plekken in de wereld, om 12 uur een minuut stilte gehouden voor de slachtoffers van de terroristische aanslagen in Parijs. Haar gesprekspartners gaven aan dat ook te hebben gedaan. 


Dag 2: dinsdag 17 november 
Dinsdag 17 november bracht Koningin Máxima even buiten Dhaka een bezoek aan een kledingfabriek waar zij onder meer spreekt met de ondernemers en medewerkers over hun ervaringen met leningen en andere (digitale) financiële diensten. ’s Middags is er onder meer een ontmoeting met de gouverneur van de Centrale Bank, de heer Atiur Rahman en woont Koningin Máxima een bijeenkomst bij waar de plannen voor een digitale inclusieve financieringsstrategie worden gepresenteerd.
Dag 3: woensdag 18 november 
Op woensdag 18 november spreekt Koningin Máxima met de minister voor Informatietechnologie, Z.E. Zunaid Ahmed Palak en de minister van Financiën, Z.E. Abul Maal A. Muhith. Ook is er een rondetafelgesprek met vertegenwoordigers van de bankensector. In het programma is eveneens een gesprek voorzien met de minister-president van Bangladesh, mevrouw Sheikh Hasina
Fotoserie dag 3 (Robin Utrecht)


Foto overzicht van het driedaagsbezoek (ANP)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten