Pagina's

zondag 5 april 2015

De vijfde van deze maand in de geschiedenis: 5 april 2014

Voor het vieren van het vijf jarig jubileum had Anja een paar leuke ideeën. Een van deze ideeën was om elke vijfde van de maand terug te blikken op een (speciale) activiteit of gebeurtenis die ook op die de zelfde dag in het verleden plaats vond. Dit keer een gebeurtenis die nog niet zolang geleden plaats vond. Het bezoek van het Zweedse koningspaar aan Nederland precies een jaar geleden

5 april 2014
Gisteren werd het Zweedse koningspaar al ontvangen op het Koninklijk Paleis in Amsterdam en stond er al van alles op het programma. Vandaag werd het tweedaags bezoek van Koning Carl XVI Gustaf van Zweden en zijn vrouw Koningin Silvia voort gezet in Amsterdam. Aanleiding voor het bezoek is de viering van 400 jaar diplomatieke betrekkingen tussen Nederland en Zweden.


Bovenstaande foto is een foto van de eerste dag van het bezoek

De tweede dag speelde zich af rond het Rijksmuseum.  Hier bekeken Koning Carl XVI Gustaf van Zweden en Koningin Silvia van Zweden allereerst de tentoonstelling, later sloten  Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima  zich bij hen aan.

Gezamenlijk bezochten de twee koningsparen het schilderij De Samenzwering van de Bataven onder Claudius Civilis van Rembrandt dat door de Koninklijke Zweedse Academie voor Schone Kunsten tijdelijk aan het Rijksmuseum in bruikleen is gegeven.

Na het bekijken van kunst woonden het Zweedse koningspaar samen met het Nederlandse koningspaar de presentatie van het boek The Swedes and the Dutch were made for each other dat ter gelegenheid van de viering van 400 jaar betrekkingen verschijnt. De Zweedse en Nederlandse koning kregen beide een exemplaar overhandigd.  Vervolgens bezichtigde het gezelschap  het originele verdrag dat de grondslag vormt voor de 400 jaar diplomatieke betrekkingen.

Het bezoek van het Zweeds Koningspaar wordt afgesloten met een lunch in het museum.


DDP fotoserie van dag 2 - Fotoserie van ANP van het tweedaags bezoek -  Filmpje RTL Boulevard van het bezoek 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten