Pagina's

dinsdag 11 november 2014

Nationale herdenking MH17





Gisteren werd in de RAI in Amsterdam een herdenkingsbijeenkomst van de ramp met vlucht MH17 gehouden. De herdenking was live op televisie te volgen , maar bij de herdenking zelf waren alleen genodigden. Dat betekende meest betrokken leden van het kabinet, Kamerleden buitenlandse ambassadeurs, burgemeesters van gemeenten die slachtoffers te betreuren hebben en natuurlijk familie en vrienden van de slachtoffers. De koninklijke familie werd vertegenwoordigd door Koning Willem-Alexander Koningin Máxima, Prinses Beatrix, Prinses Margriet en prof.mr. Pieter van Vollenhoven.

De herdenkingsceremonie begon met een toespraak van minister-president Mark Rutte. Verder waren en nog vier nabestaanden die  persoonlijk het woord voerde of een gedicht lazen. Vervolgens werd door dertig nabestaanden de namen van alle 298 slachtoffers voorgelezen , waarna een minuut stilte in acht werd genomen. Vervolgens werden er  op de wand foto's van de slachtoffers getoond.  

De muziek tijdens  de herdenking werd verzorgd door het Radio Filharmonisch Orkest, het Groot Omroepkoor en het Nationaal Kinderkoor. Ook was er muzikale bijdragen van Marco Borsato, Lenette van Dongen, Douwe Bob en Glennis Grace. Maartje van Weegen leidde de herdenkingsbijeenkomst.






Via het Facebookaccount van het Koninklijk Huis liet de Koning later vanmiddag weten:
 “Met grote ontroering luisterden we tijdens de zeer emotionele herdenkingsbijeenkomst naar de nabestaanden van de slachtoffers van MH17. Veel dank aan de familie, vrienden en alle betrokkenen die hen helpen het onpeilbare verlies te verwerken.”

Prof.Mr. Pieter reageerde via twitter als volgt op de herdenkingsbijeenkomst
"Ik vind dat ons land een indrukwekkende herdenkingsdienst heeft georganiseerd! Mijn complimenten aan allen die hieraan hebben bijgedragen!"

Na afloop werd er nog ruim een uur met nabestaanden gesproken. Lees HIER een artikel daarover in RefDag

Geen opmerkingen:

Een reactie posten