Pagina's

zaterdag 11 oktober 2014

Nieuws 22 t/m 27 september

Prinses Laurentien bij opening Dutch Green Building Week
Maandag 22 september was Prinses Laurentien , als voorzitster van de Missing Chapter Foudation, bij de opening van de Dutch Green building week.
Ze leidde hier een dialoogsessie over verduurzaming scholen met 25 kinderen en 6 besluitvormers: (Burgemeester van Arnhem, een wethouder van Nijmegen, CEO Desso, directeur UniVastgoed en directeurbestuurder De Linge stichting voorschools en primair onderwijs.
Koning Willem-Alexander neemt heruitgave ‘Sportalbum 1898’ in ontvangst
Koning Willem-Alexander nam donderdagochtend 25 september in het kader van het 65-jarig jubileumcongres van Vereniging Sport en Gemeenten (VSG) de heruitgave van het ‘Sportalbum 1898’ in ontvangst. Dit sportalbum is in 1898, het jaar van haar inhuldiging, aangeboden aan Koningin Wilhelmina. 

Prinses Margriet opent zorgcentrum Bethanië in Ede
Prinses Margriet heeft vrijdagmiddag 26 september 2014 de officiële opening van de nieuwbouw van Woon-, Zorg- en Dienstencentrum Bethanië in Ede verricht 

Familie de Bourbon de Parme bezoekt Parma en Piacenza
Vrijdag 26 en zaterdag 27 september was de familie de Bourbon de Parme  in Italië voor hun jaarlijkse bezoek aan Parma en Piacenza. Prins Carlos het hoofd van de familie de bourbon de parma en draagt sinds dien de titels hertog van Parma en Piacenza. Zijn vrouw, Annemarie, kon er helaas niet bij zijn omdat een van de dochters van het stel ziek is. Prins Jaime,  Prinses Margarita en Prinses Carolina  waren wel met hun echtgenoten aanwezig. Zowel in Piacenza (vrijdag) en Parma (zaterdag) werden oude ridderordes uitgereikt. Daarnaast werd het boek 'Les Bourbon Parme. Une famille engagée' dans l'historire'  geschreven door Prinses Maria Teresa ( zus van Carlos Hugo , overleden ex-man van Irene, en dus tante van Prins Carlos , Prinses Margarita , Prins Jaime en Prinses Carolina)
Meer informatie - Achtergrond informatie - Informatie over het boek van Prinses Maria Teresa

Overige en kort nieuws 
Koning Willem-Alexander heeft dinsdag 23 september op Paleis Noordeinde in Den Haag   de ambassadeur van de Republiek Guatemala, Z.E. Jorge Alfredo Lemcke Arévalo ontvangen voor afscheidsaudiëntie.


3 opmerkingen:

  1. Fijn, dat je ondanks je drukte het niews nog bijwerkt. Bedankt hiervoor. Beter laat dan nooit en doe het kalm aan. Ik kom toch wel bij regelmaat kijken.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik heb veel nieuws gemist dus voor mij is het alleen maar handig om het nog terug te zien..

    BeantwoordenVerwijderen