Pagina's

maandag 15 november 2010

Koninklijke bruidsmode: Deel {2} Prinses Mabel

 Prins Maurits en Prinses Marline zijn eind deze maand 12,5 jaar getrouwd en over iets minder dan een week -op zaterdag  20 November-  gaan Prins Carlos en Prinses Annemarie voor de kerk trouwen. Een mooie gelegenheid om de koninklijke bruidsjurken eens te gaan bekijken en daarom de serie Koninklijke Bruidsmode met in het tweede deel Prinses Mabel.

De bruidsjurk van Prinses Mabel was door de vele strikken wel opvallend.  Prinses Mabel zelf omschreef het eens als  „klassiek met een knipoog”. De sneeuwwitte jurk was een ontwerp van  Viktor & Rolf. Een team van vier mensen heeft meer dan zeshonderd uur aan de jurk gewerkt. De jurk heeft een aansluitend lijfje met bateau halslijn en een gerende rok.  De jurk bestond o.a. uit de stof Satin Double Soie (satin duchesse) en bestaat in totaal uit 248 handgemaakte strikken op. De de sleep had een lengte van 2,75 meter en de bijpassende schoenen zijn in hetzelfde satijn als de jurk. Het bruidsboeket heeft vooral veel witte voorjaarsbloemen, aangevuld met enkele witte rozen en de stervormige witte eucharisbloem, die indertijd ook in het bruidsboeket van prinses Beatrix was verwerkt.

Wat vinden jullie van deze jurk?

11 opmerkingen:

  1. Ik vind het een leuke jurk met al die strikken!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Deze jurk heb ik altijd erg mooi gevonden met al die strikken. Ze zag er prachtig en stralend uit.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik vind de jurk niet heel mooi, maar wel grappig

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Typisch iets voor Mabel en zeker niet lelijk! Het staat haar goed!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Toendertijd deed bijna iedereen nogal negatief, en ik? Ik vond de jurk hartstikke leuk! Echt origineel en lekker strikkerig (romantisch toch?)

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Ik vind de jurk niet mooi, maar het staat haar toch wel! En het is ook super origineel (:

    BeantwoordenVerwijderen
  7. het staat haar wel, maar ik vindt hem echt Niet mooi.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Ik zou de jurk zelf niet uitkiezen.
    Maar het is wel een echte "Mabel- jurk".
    Heel orgineel, en dat is deze prinses ook altijd met haar kleding!

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Ik ben erg blij om mijn ervaring hier te delen, mijn naam is Brenda en ik was gelukkig getrouwd. Pas toen mijn man zei dat ik hem bedroog, werden we allebei zeurende paren, hij kon het niet geloven, noch vertrouwde hij op mijn woorden, dus vroegen we om een scheiding, later werden we gescheiden en beloofden we dat we het nooit zouden goedmaken. Lang probeerde ik verder te gaan, maar ik kon niet zonder hem blijven, dus begon ik een zoektocht naar de terugkeer van mijn man, toen werd ik doorverwezen naar Dr.IZOYA. Een geweldige man die ik tegenkwam, hij sprak een liefdesbetovering uit en zorgde ervoor dat mijn man binnen 24 uur terugkeerde. hiermee ben ik hier om het contact van Dr. IZOYA te delen, hem te bereiken via drizayaomosolution@gmail.com. Hij is inderdaad krachtig en gespecialiseerd in de volgende zaken ...
    (1) Allerlei liefdesbetoveringen. (2) Stop met scheiden. (3) Beëindig onvruchtbaarheid. (4) Heb geestelijke hulp nodig.

    BeantwoordenVerwijderen