Pagina's

zaterdag 26 september 2015

Nieuws 21 t/m 25 september

Prinses Irene houdt Abel Herzberglezing
Maandag hield Prinses Irene de Abel Herzberglezing. Deze lezing  is vernoemd naar de joodse schrijver en jurist Abel Herzberg, om zijn naam en zijn gedachten - die geënt zijn op het joods humanisme - levend te houden.  Thema voor de lezing: 'Je wereldbeeld wordt bepaald door je relatie met de natuur.'


Koningin Máxima opent nieuw Bezoekerscentrum De Nederlandsche Bank
Koningin Máxima opende dinsdagmiddag 22 september 2015 het nieuwe Bezoekerscentrum van De Nederlandsche Bank (DNB) in Amsterdam.
Het Bezoekerscentrum draagt op diverse manieren bij aan financiële educatie, één van de verantwoordelijkheden van DNB.Het centrum richt zich met name op financiële educatie van jongeren. Koningin Máxima is erevoorzitter van platform Wijzer in geldzaken, dat aandacht vraagt voor financiële educatie en het verstandig omgaan met geld.

Koningin Maxima spreekt met journalisten over VN-werk
Koningin Máxima heeft donderdag met Nederlandse journalisten over haar werk voor de Verenigde Naties als speciale pleitbezorger voor inclusieve financiering voor ontwikkeling.
 © Ministerie van Buitenlandse Zaken.

Koning Willem-Alexander bezoekt Stichting SeniorenStudent 
Koning Willem-Alexander heeft donderdagochtend 24 september een bezoek gebracht aan Stichting SeniorenStudent in Amsterdam. Bij dit maatjesinitiatief ondernemen studenten als coach of maatje, samen met de oudere activiteiten. Ook werken ze aan het vergroten van de zelfredzaamheid en het sociale netwerk van de oudere. Het inititaief wordt gesteund door het Oranje Fonds waarvan Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima beschermpaar zijn
© Oranje Fonds – Bart Homburg

Prinses Margriet bezoekt noodopvang voor asielzoekers in Zeist
Prinses Margriet bezocht vrijdag vluchtelingen in de noodopvang in Zeist. Als erevoorzitter  van het Nederlandse Rode Kruis praatte de Prinses met vluchtelingen en vrijwilligers van het Rode Kruis. De organisatie helpt ook met het herenigen van mensen die elkaar tijdens hun vlucht uit het oog zijn verloren en biedt medische zorg aan vluchtelingen in aanmeldcentra.
© Rode Kruis / ANP Hand-out

De andere activiteiten van deze week


Zoals al eerder gezegd heb ik minder tijd om te bloggen. Ik ben er nog niet helemaal uit hoe ik het precies wil gaan doen , maar hier wel alvast een nieuwsoverzicht in een andere vorm dat eerst. Tips , suggesties zijn welkom. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten