Pagina's

woensdag 10 juni 2015

Nieuws maandag 8 juni

Koning Willem-Alexander ontvangt president Tanzania en ambassadeur van Kroatië
De Koning Willem-Alexander ontving maandag de president van Tanzania op Paleis Noordeinde in Den Haag. President Kikwete bracht van 7 tot en met 9 juni een bezoek aan Nederland en heeft naast een ontmoeting met de Koning ook een ontmoeting met Minister-President Rutte en Minister Koenders van Buitenlandse Zaken. Fotoserie PPE - Fotoserie ANP

Die zelfde middag ontving de Koning ook  ambassadeur van de Republiek Kroatië, H.E. mevrouw Vesela Mrden Korac, voor afscheidsaudiëntie 



Koningspaar , Prinses Beatrix en Prinses Laurentien bij herdenkingsdienst Prins Kardam van Bulgarije
Koning Willem-Alexander, Koningin Máxima, Prinses Beatrix en Prinses Laurentien waren maandagavond (8 juni) in Madrid  aanwezig bij de herdenkingsdienst van Prins Kardam van Bulgarije.

Prins Kardam (oudste zoon van de oud-Koning van Bulgarije Simeon en zijn vrouw Koningin Margarita) raakte in augustus 2008 ernstig gewond bij een auto-ongeluk vlak bij zijn woonplaats Madrid. De prins liep onder meer ernstig hoofdletsel. Na jaren coma overleed hij op 7 april van dit jaar op 52-jarige leeftijd.

Prins Kardam behoorden , samen met zijn echtgenote Prinses Miriam, tot de vriendenkring van Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima. De ouders van Prins Kardam (koning Simeon en diens echtgenote Margarita) behoren tot de vriendenkring van prinses Beatrix. De contacten werden nog sterker na het ongeluk van prins Friso.
Fotoserie PPE - Fotoserie MPE


Geen opmerkingen:

Een reactie posten