Pagina's

woensdag 2 juli 2014

Koningin Maxima op bezoek in India

Koningin Máxima bracht van maandag tot en met vandaag  een bezoek aan India als speciale pleitbezorger van de VN secretaris-generaal voor inclusieve financiering voor ontwikkeling. 

Dag 1- Maandag 30 juni - New Delhi 
Koningin Máxima begon haar bezoek aan India  maandag in New Delhi. Hier sprak ze onder anderen met minister Arun Jaitley van Financiën en met vertegenwoordigers van financiële organisaties. Ook bezocht ze projecten.
© M. van Mourik/RVD

In noord-west Delhi bezocht Koningin Máxima het project ‘Sawda Ghevra’. Tegen betaling kunnen buurtbewoners daar bij een watercontainer gezuiverd drinkwater tanken. De Koningin wilde het ook wel eens proberen, en mocht een pasje lenen waarna de fles gevuld werd. De koningin dronk ervan , iets wat als blijk van vertrouwen werd gezien.


© M. van Mourik/RVD


Dag 2 en 3 - Dinsdag  1 juli en woensdag 2 juli- Mumbai 
Dinsdag vloog de koningin door naar Mumbai. Daar was er die dag een bijeenkomst met de directeuren van de bankiersassociatie en de Wereldbankgroep. 

Een dag later, vandaag ,  hield Koningin Máxima een toespraak bij de Reserve Bank of India, heeft zij een ontmoeting met gouverneur Rajan en aansluitend diverse besprekingen met partners van de centrale bank.

Ook maakte ze vandaag tijd voor de pers.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten