Pagina's

vrijdag 23 maart 2012

In de spotlights....Prins Pieter-Christiaan

Gisteren vierde Prins Pieter Christiaan zijn 40ste verjaardag. Tijd om eens even te kijken naar het leven van deze prins.
Prins Maurits, prins Bernhard en prins Pieter Christiaan (in de wieg)
Pieter-Christiaan Michiel Prins van Oranje-Nassau, van Vollenhoven werd  op 22 maart 1972 in Nijmegen geboren als derde zoon van Prinses Margriet en Prof.mr. Pieter van Vollenhoven.  De Prins heeft drie broers: Prins Maurits (1968), Prins Bernhard (1969) en Prins Floris (1975) en groeide op in het landgoed bij Paleis het Loo in Apeldoorn. Ondertussen woont hij in Noordwijk

Studie
Prins Maurits, prins Bernhard jr., prins Pieter-Christiaan en prins Floris

Prins Pieter-Christiaan haalde in 1990 het Gymnasium-diploma aan het Stedelijk Gymnasium in Apeldoorn. Hierna heeft hij zijn dienstplicht vervuld bij het Wapen der Koninklijke Marechaussee. Hier bleef hij op eigen verzoek langer in dienst tot 1 augustus 1992.
Hierna ging hij studeren aan de Rijksuniversiteit in Utrecht. Hier haalde hij in 1999 zijn doctoraal examen aan de rechtenfaculteit van de Rijksuniversiteit.
In het najaar van 2003 rondde de Prins een eenjarige MBA-opleiding (Master of Business Administration) af aan de International School for Management and Development (IMD)  in  Lausanne (Zwitserland).

Huwelijk en gezin
Op 25 Februari 2005 verloofd Prins Pieter-Christiaan zich met prinses Anita. Op 25 augustus 2005 trouwen ze voor de wet. En op 27 augustus 2005 vind  in de Grote of St. Jeroenskerk in Noordwijk het kerkelijk huwelijk plaats. Prins Pieter-Christiaan en Prinses Anita hebben twee kinderen. Op 28 november 2006 werd dochter Emma, voluit Emma Francisca Catharina, geboren en op 19 november 2008 zoon Pieter, voluit Pieter Anton Maurits Erik. Het gezin woont in Noordwijk.

Werk
Sinds begin 2010 werkt Prins Pieter-Christiaan als CEO van AGT Netherlands.
Hij werkte van 1999 tot 2002 bij ABN AMRO Rothschild te Londen en in 2004 bij het ICT-bedrijf Shopservices in Amsterdam. Vanaf 2004 tot 2009 werkte de Prins bij de Directie Operaties Koninklijke Marechaussee. Hij verliet de dienst in de rang van Luitenant-kolonel. De Prins blijft als reservist verbonden aan het Wapen der Koninklijke Marechaussee.

Vrije tijd
Prins Bernhard jr. en Prins Pieter-Christiaan aan het voetballen in de tuin van …

Prins Pieter-Christiaan is sportief. Hij is vooral actief in het hardlopen. Hij heeft een aantal marathons (waaronder die van New York) gelopen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten